• Galleria Uino Poleeni
  • Pappilan kesänäyttely
  • Kuukauden taiteilija

Galleria Uino Poleeni

Pieksämäen Kuvataideseura ry aloittaa galleriatoiminnan kulttuurikeskus Poleenissa (Savontie 13, 76100 Pieksämäki) vuoden 2020 alusta alkaen. Galleria sijaitsee Poleenissa kirjaston tiloissa 2. kerroksessa. Tilassa on kaksi suurta seinää, joissa on ripustuskiskot ja ripustuslangat.

Kuukauden Taiteilija -seinä kirjaston 2. kerroksessa rappujen oikealla puolella jatkuu entisellään. Seinän yhteydessä on opaste galleriatilaan.

Galleriassa voi järjestää näyttelyitä sekä seuran jäsenet että seuran ulkopuoliset taiteilijat. Näyttely on kuukauden mittainen, josta kuvataideseura perii 80 € näyttelyvuokran. Maksu suoritetaan seuran tilille. Näyttelyn voi järjestää yksin tai yhteisnäyttelynä yhden tai useamman taiteilijan kanssa. Näyttely voi olla myyntinäyttely, jolloin taiteilija määrittää teoksille hinnan. Teosmyynti tapahtuu taiteilijan toimesta siten, että taiteilija liittää näyttelyn yhteyteen omat yhteystietonsa, johon teoksen ostaja voi ottaa yhteyttä. Myynnistä kuvataideseura ei peri myyntiprovisiota.

Kuvataideseura on iloinen yhteistyöstä kulttuuritoimen kanssa ja uudesta galleriatilasta, joka soveltuu mainiosti näyttelyiden järjestämiseen.

Näyttelyvarauksia voi tehdä Heli Laitiselle, sähköpostiosoitteeseen helihannelelaitinen@gmail.com, tai gsm 0400 242480.

Näyttelyt 2023

Syyskuu
Lokakuu
Joulukuu

Kirjaston auki ollessa näyttelyä pääsee katsomaan, ellei tilassa ole Poleenin tilavarausta
ma-to 8-18 (omatoimiaika 8-11)
pe 8-17 (omatoimiaika 8-11)
la 9-14 (omatoimisesti auki)
Aattopäivinä kirjasto auki klo 15 saakka. Muutokset ovat mahdollisia.
Kirjaston kotisivu https://kirjasto.pieksamaki.fi/

Uinon käytänteitä

Uino on varattu mediapajalle ti-to klo 9-13

Ripustusaika klo 13 -18 (varaa aika Poleenista).
Kuukauden ensimmäiselle päivälle (mikäli sattuu viikonlopuksi, niin maanantaille) on varattu pystytysaika klo 13-18.

Ripustus taitelijan/Kuvataideseuran toimesta. Poleenin tekniikka käytettävissä mahdollisuuksien
mukaan.

Mahdolliset avajaiset voi järjestää klo 13 jälkeen.
Avajaisissa voi olla omat tarjottavat, edellyttää kuitenkin omia astioita ja tilan siistimistä
välittömästi avajaisten jälkeen.

Mahdollisten avajaisten osalta ajanvarauksen voi tehdä joko tiina@poleeni.fi tai teemu@poleeni.fi

Purkuaika klo 13 jälkeen (varaa aika Poleenista)

Yhteystiedot Poleeniin

Tarja Frilander
tarja.frilander@pieksamaki.fi
tai
Tiina Kerminen
tiina.kerminen@pieksamaki.fi

Vuosinäyttely

Kaikille avoin Pieksämäen Kuvataideseuran vuosinäyttely POHJOINEN VALO 25.11.2022-
14.1.2023
Poleenissa.

Näyttelyn jurytti kuvataiteilija Satu Tani.

Tarkempia tietoja sihteeriltä puh 044 2801019

Pappilan kesänäyttely

Pieksämäen kuvataideseuran jäsenten kesänäyttely Vanhassa pappilassa kesällä 2023. Töiden jättö pappilaan x.7. klo 17-19 .

Pieksämäen Iso-Pappilan tapahtumia ja näyttelyitä:

Kuukauden taiteilija

Kulttuurikeskus Poleeni, pääkirjasto

Kuukauden taiteilija-näyttelyvuorojen myöntämisestä vastaa Pieksämäen Kuvataideseura ry:n hallitus ja niitä myönnetään alueemme taiteilijoille hakemuksen perusteella. Näyttelyvuoro on kuukauden mittainen ja maksuton.

Hakemukset osoitteella
PIEKSÄMÄEN KUVATAIDESEURA RY , PL 27, 76100 PIEKSÄMÄKI
puh. 0400 242 480, sähköposti info@pieksamaenkuvataideseura.fi

Kuukauden taiteilija 2023

TammikuuAnja Karjalainen
HelmikuuAnja Karjalainen
MaaliskuuSeija Hynninen
HuhtikuuSeija Hynninen
ToukokuuTuulikki Vilkas
KesäkuuTuulikki Vilkas
Heinäkuu
Elokuu
Syyskuu
Lokakuu
Joulukuu
Kuukauden taiteilijalle on varattu seinätila. Pöytä on varattu kirjaston omille näyttelyille.