Satu Tani (s. 1984) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Tani valmistui vuonna 2011 kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta media- ja videotaide pääaineenaan. Hän on suorittanut samassa oppilaitoksessa myös kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Oman taiteellisen työskentelynsä ohella Tani on toiminut vuosia erityisryhmien parissa taideohjaajana.

Satu Tani tutkii taiteessaan kommunikaatiota, vuorovaikutusta ja erilaisia tapoja olla maailmassa performanssi- ja videotaiteen keinoin. Erityisen kiinnostunut hän on esikielellisestä, nonverbaalisesta vuorovaikutuksesta niin ihmisten kuin ihmisten ja muunlajisten elollistenkin kesken. 


Viime vuosina Satu Tani on tehnyt taidetta yhdessä outsidertaiteilijasiskonsa Maima Tanin kanssa. Kaksikon Hengittävä riutta -performanssi palkittiin viime vuonna Outsider Art Festivalin Vuoden taiteilija -palkinnolla. Hengittävän riutan videoversio saa ensi-iltansa lokakuussa outsidertaiteen biennaalissa Hollannissa sekä samaan aikaan Pieksämäellä.

Satu Tani ja Maima Tani Hengittävä riutta
Satu Tani ja Maima Tani Hengittävä riutta2